Jump to content

Getting A "fatal Error".


24 replies to this topic

#21 v4skunk

    Member

  • PipPipPipPipPip
  • Veteran Founder
  • Veteran Founder
  • 170 posts

Posted 05 March 2017 - 05:08 PM

View PostTarl Cabot, on 05 March 2017 - 03:12 PM, said:

As the match is loading up is when overall the system is stressed the most.
  • Can of compressed air, make sure all heatsinks are clear of dust buildup and fans are actually operating properly.
  • Control Panel, Power Options, set to High Performance
  • Nvidia control panel, 3D, Power Management mode - change from adaptive to Max Performance
  • Do a clean install of GPU drivers.
  • Use either AMD or NVIDIA, or Afterburner and underclock the GPU, primarily for testing. If the GPU is failing but not completely dead, a weak PSU or bios/motherboard not providing consistent voltage, this is one workaround



Fantastic advice.
My pc is in perfect working order though.
This is the only game that crashes! Even Mechwarrior Living Legends which uses the same engine runs perfectly.

Edited by v4skunk, 05 March 2017 - 05:09 PM.


#22 NARC BAIT

    Member

  • PipPipPipPipPipPip
  • The 1 Percent
  • 499 posts
  • Twitch: Link
  • LocationAustralia

Posted 06 March 2017 - 08:18 AM

the underlying directx software, literally believes that the 'device' its been talking to has been 'removed' from the pool of availability ...

if t 'only' happens during load up, I'd make sure its seated 'perfectly' .... I've had times where I've had to strip and rebuild systems to make that go away ....

the chips getting overly hot used to cause it ... depending how old your card is ....

when the game is loading, the pcie bus gets stressed, and 'normally' it never does ....

#23 v4skunk

    Member

  • PipPipPipPipPip
  • Veteran Founder
  • Veteran Founder
  • 170 posts

Posted 09 March 2017 - 06:17 PM

View PostNARC BAIT, on 06 March 2017 - 08:18 AM, said:

the underlying directx software, literally believes that the 'device' its been talking to has been 'removed' from the pool of availability ...

if t 'only' happens during load up, I'd make sure its seated 'perfectly' .... I've had times where I've had to strip and rebuild systems to make that go away ....

the chips getting overly hot used to cause it ... depending how old your card is ....

when the game is loading, the pcie bus gets stressed, and 'normally' it never does ....

Here is my omicron log. My pc is fine, it is clean and the temps are very low. I use Afterburner to monitor all of my temps.

BackupNameAttachment=" Build(0) 23 Feb 17 (22 43 02)" -- used by backup system
Log Started at 02/23/17 22:43:02
Running 64 bit version
Executable: C:\Program Files (x86)\Piranha Games\MechWarrior Online\Bin64\MWOClient.exe
BuildInfo: Stage-105:222337
FileVersion: 1.4.105.0
ProductVersion: 1.4.105.0
Using STLport C++ Standard Library implementation
Added MOD directory <engine> to CryPak
Executable Command Line: "C:\Program Files (x86)\Piranha Games\MechWarrior Online\Bin64\MWOClient.exe" flowthru

Total number of logical processors: 8
Number of available logical processors: 8
Total number of system cores: 4
Number of cores available to process: 4

Processor 0:
CPU: Intel Intel® Core™ i7-2600K CPU @ 3.40GHz
Family: 6, Model: 10, Stepping: 7
FPU: On-Chip
CPU Speed (estimated): 3.3 MHz
MMX: not present
SSE: present
3DNow!: not present
Serial number not present or disabled

Processor 1:
CPU: Intel Intel® Core™ i7-2600K CPU @ 3.40GHz
Family: 6, Model: 10, Stepping: 7
FPU: On-Chip
CPU Speed (estimated): 3.3 MHz
MMX: not present
SSE: present
3DNow!: not present
Serial number not present or disabled

Processor 2:
CPU: Intel Intel® Core™ i7-2600K CPU @ 3.40GHz
Family: 6, Model: 10, Stepping: 7
FPU: On-Chip
CPU Speed (estimated): 3.3 MHz
MMX: not present
SSE: present
3DNow!: not present
Serial number not present or disabled

Processor 3:
CPU: Intel Intel® Core™ i7-2600K CPU @ 3.40GHz
Family: 6, Model: 10, Stepping: 7
FPU: On-Chip
CPU Speed (estimated): 3.3 MHz
MMX: not present
SSE: present
3DNow!: not present
Serial number not present or disabled

<22:43:03> Windows 64 bit (build 10.0.14393)
<22:43:03> System language: English
<22:43:03> Windows Directory: "C:\WINDOWS"
<22:43:03> Prerequisites...
<22:43:03> * Installation of KB940105 hotfix required: no! (either not needed or already installed)
<22:43:03> Local time is 22:43:03 02/23/17, system running for 33463 minutes
<22:43:03> 16361MB physical memory installed, 14114MB available, 134217727MB virtual memory installed, 13 percent of memory in use
<22:43:03> PageFile usage: 38MB, Working Set: 31MB, Peak PageFile usage: 38MB,
<22:43:03> Current display mode is 1920x1080x32, (Unknown graphics card)
<22:43:03> IBM enhanced (101/102-key) keyboard and 8+ button mouse installed
<22:43:03> --------------------------------------------------------------------------------
<22:43:03> Stream Engine Initialization
<22:43:03> GameName: MechWarrior Online (64 bit)
<22:43:03> BuildTime: Feb 17 2017 18:14:32
<22:43:03> Logging video adapters:
<22:43:03> - AMD Radeon HD 7900 Series (vendor = 0x1002, device = 0x679a)
<22:43:03> - Adapter index: 0
<22:43:03> - Dedicated video memory: 3053 MB
<22:43:03> - Feature level: DX11 (SM 5.0)
<22:43:03> - Displays connected: yes
<22:43:03> - Suitable rendering device: yes
<22:43:03> - Microsoft Basic Render Driver (vendor = 0x1414, device = 0x008c)
<22:43:03> - Adapter index: 1
<22:43:03> - Dedicated video memory: 0 MB
<22:43:03> - Feature level: DX11 (SM 5.0)
<22:43:03> - Displays connected: no
<22:43:03> - Suitable rendering device: no
<22:43:03> Windows Error Reporting is enabled setting exception handler
<22:43:03> Font initialization
<22:43:03> Physics initialization
<22:43:03> Sound initialization
<22:43:03> <Sound> Initializing AudioDevice now!
<22:43:03> <Sound> Initialize FMOD with dynamic memory callbacks
<22:43:03> <Sound> Starting to initialize Windows Audio Session API output!
<22:43:03> <Sound> Playback drivers found: 4
<22:43:03> <Sound> Available playback drivers:
1. Speaker (Sound Blaster Recon3D)
2. Realtek Digital Output(Optical) (Realtek High Definition Audio)
3. Speakers (Realtek High Definition Audio)
4. Realtek Digital Output (Realtek High Definition Audio)
<22:43:03> <Sound> FmodEx-AudioDevice: Now running on driver: Speaker (Sound Blaster Recon3D)
<22:43:03> <Sound> Record drivers found: 1
<22:43:03> <Sound> Available record drivers:
1. Microphone (Sound Blaster Recon3D)
<22:43:03> <Sound> Record config is set to autodetect using record driver 0
<22:43:03> <Sound> Using speaker mode: FMOD_SPEAKERMODE_7POINT1
<22:43:03> <Sound> Initializing FMOD-EX now!
<22:43:03> <Sound> Initialized FMOD-EX
<22:43:03> <Sound> Using FMOD version: 00044211 and internal 00044211!
<22:43:03> <Sound> Initializing SoundSystem now!
<22:43:03> Renderer initialization
<22:43:03> [Error] Failed to create stereo device
<22:43:03> used GeomInstancingThreshold is 2
<22:43:03> Localized language content(english) not available or modified from the original installation.
<22:43:03> Localized language content(english) not available or modified from the original installation.
<22:43:03> Network initialization
<22:43:03> [net] using iocp socket io management
<22:43:03> network hostname: Munro-PC
<22:43:03>
<22:43:03> [Network Version]: RELEASE PURE CLIENT
<22:43:04> MovieSystem initialization
<22:43:04> Console initialization
<22:43:04> Time initialization
<22:43:04> Input initialization
<22:43:04> AI initialization
<22:43:04> Initializing Animation System
<22:43:04> Initializing 3D Engine
<22:43:04> Initializing default materials...
<22:43:04> Script System Initialization
<22:43:04> Entity system initialization
<22:43:04> Initializing AI System
<22:43:05> [PlayerProfiles] Login of user 'Mark' successful.
<22:43:05> [PlayerProfiles] Found 2 profiles.
<22:43:05> Profile 0 : 'v4skunk'
<22:43:05> Profile 1 : 'default'
<22:43:08> TrackIRManager: DLL Location key not present
<22:43:08> TrackIRManager: Error initializing NPClient interface!! (Err: 4)
<22:43:08> TrackIRManager: Error registering window handle!!
<22:43:08> TrackIRManager: Error querying NaturalPoint software version!!
<22:43:08> TrackIRManager: Error stopping cursor
<22:43:08> TrackIRManager: Error starting data transmission
<22:43:08> [Error] <Flash> Error: Second parameter of Object.registerClass(ButtonCommonObject, undefined) should be function or null [0.0000]
<22:43:08> [Error] <Flash> Error: Second parameter of Object.registerClass(ButtonCommonObject, undefined) should be function or null [0.0000]
<22:43:08> [Error] <Flash> Error: Second parameter of Object.registerClass(UITextInputBox, undefined) should be function or null [0.0000]
<22:43:08> [Error] <Flash> Error: Second parameter of Object.registerClass(UITextInputBox, undefined) should be function or null [0.0000]
<22:43:08> Patch Complete Received
<22:43:23> [GameProfiles]: Successfully activated profile 'Mark' for user 'v4skunk'
<22:43:24> sv_gamerules = mechlab []
<22:43:24> ============================ Loading level mechlab ============================
<22:43:27> ======== mechlab is loaded in 3.7 sec ========
<22:43:35> [Error] <Flash> Import error: GFxResource 'mcSelectionIndicatorOFF' is not exported from movie '..\UISelectionIndicator.swf' [22.7351]
<22:43:35> [Error] <Flash> Import error: GFxResource 'mcSelectionIndicatorON' is not exported from movie '..\UISelectionIndicator.swf' [22.7351]
<22:43:35> [Error] <Flash> Import error: GFxResource 'UILabelCCW' is not exported from movie '.\UILabel.swf' [22.7351]
<22:43:36> [Error] <Flash> Import error: GFxResource 'UILabelCCW' is not exported from movie '.\UILabel.swf' [22.7351]
<22:43:40> [Error] <Flash> Import error: GFxResource 'mcSelectionIndicatorOFF' is not exported from movie '..\UISelectionIndicator.swf' [22.7773]
<22:43:40> [Error] <Flash> Import error: GFxResource 'mcSelectionIndicatorON' is not exported from movie '..\UISelectionIndicator.swf' [22.7773]
<22:54:38> [Error] Runaway thread
<22:55:09> Connecting to game server: gameId=51296282303675, addr=198.27.85.230, port=20043
<22:55:10> could not free all buffers from CDevBufferMan!
<22:55:10> UnLoadLevel End: 0.3 sec
<22:55:13> Game rules class: Conquest
<22:55:13> ============================ PrepareLevel islandmetropolis ============================
<22:55:13> Initializing default materials...
<22:55:23> [Error] Runaway thread
<22:55:56> ======== islandmetropolis is loaded in 43.8 sec ========
<22:55:58> [Error] <Flash> Missing font "Times New Roman" in "_level0.mcScreen.mcChat.translate". Search log:
Searching for font: "Times New Roman" [Device]
Movie resource: "Times New Roman" [Device] not found.
Imports : "Times New Roman" [Device] not found.
Exported : "Times New Roman" [Device] not found.
Searching GFxFontLib: "Times New Roman" [Device] not found.
Searching GFxFontLib without [Device] flag: "Times New Roman" not found.
Searching again without [Device] flag:
Movie resource: "Times New Roman" not found.
Imports : "Times New Roman" not found.
Exported : "Times New Roman" not found.
Font not found. [735.9161]

Edited by v4skunk, 23 March 2017 - 05:18 PM.


#24 MW Waldorf Statler

    Member

  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Legendary Founder
  • Legendary Founder
  • 8,552 posts
  • LocationGermany/Berlin

Posted 11 December 2019 - 09:43 AM

Its a old Bug of the UE and a pain in so many UE games since Years

Quote

Don't know if this is the appropriate place to post here, but I noticed that this very error, starting with "LowLevelFatalError" and ending with "Unreal engine is exiting due to D3D device being lost (error: 0x887A0006 - 'HUNG')" is a very common yet unresolved problem many people are having. It happens to any Unreal game, including ARK, PUBG, Fortnite, A Way Out, and many many more.


solutions many ,and nothing

trys this

https://issues.unrea.../issue/UE-51650

https://steamcommuni...04632888651444/

https://steamcommuni...14539583813039/

https://www.reddit.c...exiting_due_to/

Edited by MW Waldorf Statler, 11 December 2019 - 09:59 AM.


#25 Aidan Crenshaw

    Member

  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • The Mercenary
  • The Mercenary
  • 1,373 posts

Posted 12 December 2019 - 12:59 AM

Nice Necro, Waldorf Posted Image





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users