Rozumiem że do CW trzeba być w odpowiedniej frakcji (Steiner?)
Bardzo to pomaga, ale nie przekreśla wspólnej gry.
Wczoraj zostało chyba udowodnione że zebranie 12 ludzi, nawet w 2 różnych frakcjach i wspólna gra CW jest możliwa (pod warunkiem że będą to frkacje IS only, lub Clan only).
Oczywiście jest się wtedy mocno ograniczonym względem planet (dostępne tylko planety do obrony na froncie IS-Clan - bardzo oblegane przez PUGi) i wymaga jednego łosia - koordynatora, który z zewnątrz nadzoruje udany sync-droping. Wydaje mi się że wczoraj udało mi się skoordynować obronę 8 Steinerów i 4 Rashagauli przed ClanWolfem, tuż przed zebraniem przez wroga 12 osób, więc gra powinna być. Niestety jako koordynator poza grupą nie mogłem uczestniczyć w tej rozgrywce.
Ogólne wrażenie fajne, ale powinniśmy jakoś bardziej ustrukturyzować te spotkania. Widok 16 osób na jednym kanale jest nieco odstraszający, zwłaszcza wiedząc że może zagarać max 12 osób. Po za tym wydaje mi się że łatwiej i przyjemniej gra się w grupach 10 osobowych, gdzie jest jeszcze mała możliwośc rotacji mechów(bo 2 maszyny są wolne), niż w sztywnym ustawieniu 12-osobowym.
Moja propozycja na pojawienie się 11 i kolejnej osoby: rozbić się na dwa dropy, w których postarać się zachować stosunek ludzi z grup 1:1 (czyli np. 1 osoba z Grunwalu, 1 z Ursanów, 1 niezrzeszony) aby uniknąc sytuacji że osobno grają Grunwald i Ursanie, bo nie o to w tym evencie chodzi, a lepsze jest to niż czekanie w kolejeczce aż ktoś podziekuje, skończy i wyjdzie z grupy aby zrobić miejsce.