Jujula, on 23 July 2012 - 07:25 AM, said:
No widzisz i to jest piękno wolnego rynku. Ty wolisz producenta X, a ja Y - wszyscy są szczęśliwi.
Mój pierwszy sprzęt w życiu był właśnie od ATI i AMD stąd też dałem się namówić właśnie na takowe zestawienie po zapewnieniu, że dzisiaj te firmy się od siebie nie różnią. Okazało się, zupełnie co innego więc na chwilę obecną mam takie zdanie a nie inne. Nie jest to kwestia tego kogo wolę, czy lubię natomiast praktyczna, ponieważ sam aktualnie mam oba zestawy. Pisałem o Lineage 2, ale ta gra to nie wszystko ponieważ Diablo 3 również potrafiło się dobrze zaciąć, czego nie mam przy konfiguracji Nvidia + Intel.
Jakby to inaczej powiedzieć można by gdybać na ten temat długo, a i tak dojdziemy do jednego. Mianowicie CENA/JAKOŚĆ za grafikę od ATI dałem 1300 zł natomiast tę od Nvidii 2200 zł
Dla mnie w chwili kupna nowego komputera nie liczyła się cena, natomiast wydajność i późniejsze zadowolenie. Jak już mówiłem informatyk zapewnił, że dzisiaj wydajnościowo firmy X od Y nie różnią się tak jak kiedyś, więc ze względów sentymentalnych wybrałem co wybrałem i okazało się to porażką.
Jeżeli ktoś nie zamierza grać w MMO, to jak najbardziej może kupić sobie sprzęt od ATI + AMD, który będzie zdecydowanie tańszy a pozwoli grać w gry które wymieniłeś. Ja potrzebowałem sprzętu do MMO właśnie i takowe rozwiązanie w tym przypadku się nie sprawdziło.
Coby więcej nie ciągnąc tego tematu zgodzę się z tobą w jednym. Ok lekko przesadziłem używając określenia "syf" Zestaw który tak nazwałem osobiście uważam za słabszy, ale nie taki, że nie da się na nim grać