Jump to content

Mechwarrior Online - dyskusja ogólna

317 replies to this topic

#141 Czechu_NS

Member

• PipPipPipPipPip
  • Legendary Founder
  • Legendary Founder
  • 182 posts
  • LocationPoland

Posted 23 July 2012 - 09:17 AM

No i ujawnili nową, gorącą mapę: http://mwomercs.com/...-caustic-valley

Mało tego: w tym video pokazali przez chwilę 'Mecha Awesome! Beto, przybywaj!

#142 Jujula

Member

• PipPip
  • 44 posts
  • LocationPoland -> Poznań

Posted 23 July 2012 - 09:41 AM

I działający AMS. I nawet był Atlas wyposażony podobnie do tego co sobie wymyśliłem :)

#143 Sky walker

Member

• PipPipPipPipPipPipPip
  • Legendary Founder
  • Legendary Founder
  • 800 posts
  • LocationUK

Posted 23 July 2012 - 11:15 AM

Filmik fajny, ale design mapy taki-sobie. Choć nie powiem - fajnie, że odkrywają bardziej egzotyczne środowiska niż tylko pustynie/śniegi/drzewka/czasem-jakiś-wulkan jak to zwykle bywa w grach tego typu. Bardzo jestem ciekaw jak sprawuje się w rzeczywistości bo na trailerze nie była specjalnie inspirująca.
Nie wiem czemu, ale ta mapa przypomina mi trochę Hawken'a - a przynajmniej tą jedną mapę którą w kółko pokazują na trailerach.

#144 Nessus

Member

• PipPipPip
  • Legendary Founder
  • Legendary Founder
  • 71 posts
  • LocationNew Ivaarsen

Posted 23 July 2012 - 11:50 AM

A mi sie ta mapa podoba najbardziej. Mrozna jest jakas taka nijaka, ta pierwsza pokazana tez sie niczym nie wyroznia.
A ta jest ladna i daje mozliwosci w miare roznorodnej walki (przynajmniej na podstawie tego co pokazali).
Faktycznie kolorystycznie jest troche ala Hawken.
Zresza ta mapa w Hawkenie jest klimatyczna i bardzo mi sie podoba. Zyczylbym sobie w MWO designu map na porownywalnym poziomie.

#145 andrzejmpl

Member

• Pip
  • 15 posts
  • Facebook: Link
  • LocationPoland

Posted 23 July 2012 - 08:40 PM

na oprawe kolorystyczna i grafinczna nie ma co patrzec narazie, tak mi sie przynajmniej wyfaje... Przeciez zaczym my dostaniemy pasy to juz napeno cos pozmieniaja :P ale mapa mi osobiscie sie podoba. Ciekawe czy w tym tygodniu tez puszcza nastepne 1k kodow do bety...

#146 GreenShadow

Member

• PipPip
  • 26 posts

Posted 24 July 2012 - 05:50 AM

Mapa wygląda na świetną

Jeśli tak urozmaicą świat, konieczne stanie się dopasowanie Mecha do spodziewanych warunków (w wypadku wiedzy na jakiej mapie będzie bitwa), albo do szukania konfiguracji uniwersalnych (w wypadku map losowych)

Żegnaj stwierdzenie "lasery są dobre na wszystko" :) No i super :)

#147 Miscatonic

Member

• PipPip
  • 20 posts

Posted 24 July 2012 - 07:09 AM

Nie chce mi się rozpoczynać nowego topiku, więc napiszę tutaj. Kto i dlaczego pousuwał tyle tematów z tego forum? Chciałem je przeczytać, a teraz już nie mam szans...

Edited by Miscatonic, 24 July 2012 - 07:10 AM.

#148 andrzejmpl

Member

• Pip
  • 15 posts
  • LocationPoland

Posted 24 July 2012 - 07:37 AM

no uniwersalnego mecha trzeba bedzie miec napewno tak ze kombinowanko co do ustawieni bedzie napewno :D

#149 Czechu_NS

Member

• PipPipPipPipPip
  • Legendary Founder
  • Legendary Founder
  • 182 posts
  • LocationPoland

Posted 24 July 2012 - 10:35 AM

View PostMiscatonic, on 24 July 2012 - 07:09 AM, said:

Nie chce mi się rozpoczynać nowego topiku, więc napiszę tutaj. Kto i dlaczego pousuwał tyle tematów z tego forum? Chciałem je przeczytać, a teraz już nie mam szans...
Robota to nie moja, ale jestem w stanie uzasadnić. Większość tych wątków wnosiła bardzo niewiele lub wcale do tematyki Mechwarriora/Battletecha. Niektóre wątki okazały się już niepotrzebne (Nazwa dla polskiej jednostki, Founder's Pack - cz.2 itp.), treść niektórych jest przeniesiona do innych wątków, a jeśli chodzi o promowanie kultury, to więcej tam było narzekania jakich graczy można spotkać, jakich zachowań się spodziewać i jakie kary stosować - w sumie nic odkrywczego. Póki co mamy skromną, ale dobrze wychowaną polską społeczność na forum. Także bez obaw, wiele Cie nie ominęło, ale rozumiem Twoją frustrację.

Co do nowej mapy proszę Państwa... osobiście liczyłem na bardziej opustoszałą pustynną planetę, ale z czasem przekonuję się do niej. Drażnią mnie tylko te drzewa - jakoś to nie pasuje do "pozbawionej życia toksycznej atmosfery".

#150 andrzejmpl

Member

• Pip
  • 15 posts
  • LocationPoland

Posted 24 July 2012 - 10:42 AM

czyli 7 beda grac tylko ci ktorzy kupili paczke?

przepraszam bo sie zamotalem gdzies

Edited by andrzejmpl, 24 July 2012 - 10:48 AM.

#151 Czechu_NS

Member

• PipPipPipPipPip
  • Legendary Founder
  • Legendary Founder
  • 182 posts
  • LocationPoland

Posted 24 July 2012 - 11:51 AM

View Postandrzejmpl, on 24 July 2012 - 10:42 AM, said:

czyli 7 beda grac tylko ci ktorzy kupili paczke?

Zgadza się. Nabywcy któregokolwiek zestawu będą mieć zagwarantowany dostęp 7 sierpnia, ale jak się okazało rozsyłane są już teraz klucze i to w sporych ilościach. Niestety nie jestem w stanie odpowiedzieć jakie są dalsze plany, czy będą później zapraszać do zamkniętej bety inne osoby, czy każą już czekać im wyłącznie na otwartą betę.

Edited by Czechu NS, 24 July 2012 - 11:51 AM.

#152 andrzejmpl

Member

• Pip
  • 15 posts
  • LocationPoland

Posted 24 July 2012 - 12:27 PM

no to chyba czas kupic najtansza paczke :/

#153 kimorsen

Member

• PipPipPip
  • 57 posts
  • LocationStrana Mechty

Posted 24 July 2012 - 01:03 PM

@andrzejmpl pospiesz się lepiej z kupowaniem, bo z tego co się orientuję (poprawcie mnie, jeśli się mylę), to nigdzie nie zostało powiedziane jak długo oferta będzie aktualna. Jedyny deadline z jakim się spotkałem to 7 sierpnia, ale nigdzie nie znalazłem informacji, że na pewno do tego czasu Founder P a c k i (rozstrzelenie z uwagi na *****, nie wiem czemu to słowo się wykrzacza) będą dostępne.

Edit: literówki + gwiazdki

Edited by kimorsen, 24 July 2012 - 01:05 PM.

#154 Miscatonic

Member

• PipPip
  • 20 posts

Posted 25 July 2012 - 01:15 AM

View PostCzechu NS, on 24 July 2012 - 10:35 AM, said:

Robota to nie moja, ale jestem w stanie uzasadnić. Większość tych wątków wnosiła bardzo niewiele lub wcale do tematyki Mechwarriora/Battletecha. Niektóre wątki okazały się już niepotrzebne (Nazwa dla polskiej jednostki, Founder's Pack - cz.2 itp.), treść niektórych jest przeniesiona do innych wątków, a jeśli chodzi o promowanie kultury, to więcej tam było narzekania jakich graczy można spotkać, jakich zachowań się spodziewać i jakie kary stosować - w sumie nic odkrywczego. Póki co mamy skromną, ale dobrze wychowaną polską społeczność na forum. Także bez obaw, wiele Cie nie ominęło, ale rozumiem Twoją frustrację.[...]

Nie... do frustracji to mi daleko. Po prostu jak temat jest wyczerpany, to się go zamyka i już, a nie wywala, pozostawiając tylko ślad po nim. Widać, że komuś się strasznie nudzi na wakacjach.

#155 Naito

Member

• PipPip
  • Legendary Founder
  • Legendary Founder
  • 21 posts
  • LocationPoland

Posted 25 July 2012 - 08:02 AM

Są tematy, które w sposób jednoznaczny zadają pytanie, są również takie, które nie wyczerpią się długo lub nawet nigdy. Ja ogólnie uważam, ze te pierwsze nie powinny być usuwane, natomiast zamykane w chwili gdy padnie odpowiednia odpowiedź. Inne, nawet jeśli długo nikt w nich nie pisze po co zamykać ? Jak są to niech sobie będą otwarte.

Kopaczy z pewnością nie braknie :)

#156 DemonoidCSE

Com Guard

• PipPipPipPipPipPip
  • 203 posts
  • LocationSomewhere in Poland

Posted 25 July 2012 - 10:57 PM

View PostMiscatonic, on 25 July 2012 - 01:15 AM, said:

Nie... do frustracji to mi daleko. Po prostu jak temat jest wyczerpany, to się go zamyka i już, a nie wywala, pozostawiając tylko ślad po nim. Widać, że komuś się strasznie nudzi na wakacjach.

Tak wiesz,nie mam co robić.
Ahhh...zapomniałem dodać,że istnieje takie coś jak PW,gdzie możesz się zwrócić do moderatora(czyli mnie) z prośbą o otwarcie/przywrócenie tematu.
Wszystko jasne?

#157 Naito

Member

• PipPip
  • Legendary Founder
  • Legendary Founder
  • 21 posts
  • LocationPoland

Posted 11 August 2012 - 09:58 PM

Różnice pomiędzy Tematami "Mechwarrior Online - dyskusja ogólna" i "Kantyna" ?
Może mi ktoś wyjaśnić po co są 2 identyczne tematy służące do tego samego celu ?

Osobiście wydaje mi się, że wprowadza to trochę zamieszania.

#158 Czechu_NS

Member

• PipPipPipPipPip
  • Legendary Founder
  • Legendary Founder
  • 182 posts
  • LocationPoland

Posted 11 August 2012 - 10:45 PM

@Naito
W Mechwarrior Online - dyskusja ogólna głównie (a przynajmniej tak powinno być) prowadzi się rozmowy o obecnie powstającej grze i wszystkim, co z tą grą związanym (uniwersum, twórcy gry, opublikowane materiały itp.). W Kantynie możesz nawet "spamować" (oczywiście zachowując zdrowy umiar) i nikt Ci nie wytknie, że robisz offtopic. Taki dział do pogawędki na tematy niekoniecznie związane z MWO. Z resztą... chyba Moderator wyjaśnił w pierwszym poście.

A skoro już jestem w tym wątku... Ktoś się domyśla, czemu nie opublikowali grafiki koncepcyjnej 'Mecha nr 16? Jest spore opóźnienie. Czyżby mieli dylemat którego szturmowego 'Mecha wprowadzić wcześniej? Ja obstawiam trzy: Zeus, Cyclops i Banshee

#159 Naito

Member

• PipPip
  • Legendary Founder
  • Legendary Founder
  • 21 posts
  • LocationPoland

Posted 12 August 2012 - 12:05 AM

Roger that :D

#160 Sky walker

Member

• PipPipPipPipPipPipPip
  • Legendary Founder
  • Legendary Founder
  • 800 posts
  • LocationUK

Posted 12 August 2012 - 04:55 AM

View PostCzechu NS, on 11 August 2012 - 10:45 PM, said:

A skoro już jestem w tym wątku... Ktoś się domyśla, czemu nie opublikowali grafiki koncepcyjnej 'Mecha nr 16? Jest spore opóźnienie. Czyżby mieli dylemat którego szturmowego 'Mecha wprowadzić wcześniej? Ja obstawiam trzy: Zeus, Cyclops i Banshee

Ja bym bardzo chciał zobaczyć Highlander'a. - niezły design i jeden z niewielu Mechów klasy Assault z Jump Jettami.

A dlaczego go nie ma - Zdaniem ludzi na forum MWO 16stego Mecha ma nie być w ogóle. Nie do czasu Open Bety. Jaka jest rzeczywistość - nie mam pojęcia, ale byłbym mocno rozczarowany.

10 user(s) are reading this topic

0 members, 10 guests, 0 anonymous users