Jump to content

Mechwarrior Online - dyskusja ogólna

317 replies to this topic

#201 13th Shaman

Member

• PipPip
  • Overlord
  • Overlord
  • 42 posts

Posted 03 April 2015 - 02:59 AM

Niestety Shamoth, na chwilę obecną taka możliwość, przez PGI nie jest przewidziana:/

#202 Modo44

Member

• PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Bad Company
  • 3,559 posts

Posted 03 April 2015 - 03:00 AM

"Prezenty" od PGI są przypisane na stałe. O ile wiem, można tylko napisać do supportu, aby usunęli.

#203 Taj

Member

• PipPipPipPipPip
  • The God
  • The God
  • 153 posts
  • Google+: Link
  • Facebook: Link
  • Twitch: Link
  • LocationLodz, Poland

Posted 03 April 2015 - 03:29 AM

Prezentowe mechy były dodawane wraz z hangarem.
Lepiej już usunąć któryś ze "zwykłych" imo ;)

#204 Modo44

Member

• Bad Company
  • 3,559 posts

Posted 03 April 2015 - 03:52 AM

Mówimy o lojalnościowych, których hangar jest na stałe zajęty przez mecha, nie o tych z eventów.

BTW, wstawiłem ogłoszenie na reddit.

Edited by Modo44, 03 April 2015 - 04:53 AM.

#205 Shamoth

Member

• PipPipPipPipPip
  • Little Helper
  • Little Helper
  • 141 posts
  • LocationPoland

Posted 05 April 2015 - 07:35 PM

No to trudno się mówi, pozostaje przerobić je na money markery i orać ile wlezie ;)

#206 Michal R

Member

• PipPipPipPipPipPip
  • Bad Company
  • Bad Company
  • 428 posts
  • LocationPoland

Posted 06 April 2015 - 04:08 AM

Atlas jest ciekawy do grindowania, dobrze się nim gra. Centkiem trochę gorzej, ale to dlatego że nie lubię do niego wsadzać XL. Ale oby dwa są dobrymi mechami.
Napisz do supportu czy nie mogą tych podwójnych zmienić na kasę. Support jest dość elastyczny. A na pewno zakomunikuje im że taki problem istnieje.

#207 Modo44

Member

• Bad Company
  • 3,559 posts

Posted 06 April 2015 - 04:41 AM

Darmowy Centurion to w sumie Yen-Lo-Wang, tyle że z rakietami do pomocy. Albo lubisz AC20, albo nie...

Darmowy Atlas jest jednym z najstraszniejszych assaultów, jeśli umiesz się skradać. 4xASRM6+AC20 robi porządek z dowolnym celem w maks. dwie salwy.

#208 Michal R

Member

• PipPipPipPipPipPip
  • Bad Company
  • Bad Company
  • 428 posts
  • LocationPoland

Posted 06 April 2015 - 10:33 AM

4xASRM4 i AC20 STD 350 - srm4 strzelają szybciej niż 6, celniejsza salwa. Wolno się grzeje :)

#209 Kmieciu

Member

• Urban Commando
  • Urban Commando
  • 3,437 posts
  • LocationPoland

Posted 07 April 2015 - 12:36 AM

Być może gdy wprowadzą Centka-AH i Atlasa-S za C-bills to będzie można sprzedać wersje hero...

#210 Shamoth

Member

• PipPipPipPipPip
  • Little Helper
  • Little Helper
  • 141 posts
  • LocationPoland

Posted 07 April 2015 - 12:43 AM

Wolał bym nic nie zgłaszać do supportu bo jeszcze stwierdzą że to bug i dostałem o trzy maszyny za dużo ;)
Zawsze to dodatkowe fity do grindowania z niezłą rotacją jak już uciułam kasę żeby wszystkie zrobić.
Względnie można też spróbować na CW wjechać dwoma takimi atlasami z jednego ds lub mieć zapas na kolejny ds jeśli za szybko zezłomuję wszystkie cztery dropy ;)
Aż tak to nie ma co narzekać, takie lojanościówki to ja lubię.
Oby więcej i może za jakiś czas po ciągłym kupowaniu czego się da spadnie jakiś superheavy Omega czy Poseidon :P

#211 Modo44

Member

• Bad Company
  • 3,559 posts

Posted 07 April 2015 - 12:49 AM

Eee, nie. PGI rozdawało po sztuce za każdy zakup. Co zamożniejsi mają niezły śmietnik teraz. ;)

#212 Shamoth

Member

• PipPipPipPipPip
  • Little Helper
  • Little Helper
  • 141 posts
  • LocationPoland

Posted 07 April 2015 - 01:14 AM

Eeee to mam za mało w takim razie ;) praktycznie każdy preorder był brany w wersji full wypas.
Na nieszczęście za każdym razem kiedy miałem w końcu kupić nowe GPU żeby napawać się widoczkami w MWO, co nie jest w sumie takie złe bo zoptymalizowali trochę i obecna grafa ciągnie a przynajmniej nie wpakowałem się w zakup czegoś co po 6 miesiącach jest muzeum :)
PS. też macie wrażenie że MWO na full ustawieniach nie wygląda w połowie tak dobrze jak MWLL, który niestety świeci pustkami :( ?

Edited by Shamoth, 07 April 2015 - 01:14 AM.

#213 Modo44

Member

• Bad Company
  • 3,559 posts

Posted 07 April 2015 - 01:28 AM

Maksymalne ustawienia MWO wciąż dążą do minimalnych. To w ten sposób "poprawia" się wydajność. Jeśli się przyjrzysz, szczególnie przy włączonych cieniach, to zobaczysz pierwszą kulę naprawdę maksymalnej jakości w okolicy 100 m (wyraźnie znikające/rozmyte cienie i inne detale). Kiedyś to było ze dwa-trzy razy tyle.

#214 Shamoth

Member

• PipPipPipPipPip
  • Little Helper
  • Little Helper
  • 141 posts
  • LocationPoland

Posted 07 April 2015 - 02:48 AM

Czyli jak za bety, pozostaje ręczne grzebanie w ustawieniach... w MWLL tego nie było, dawałeś max detali i płynność oraz jakość obrazu była na bardzo przyzwoitym poziomie...

Nadrabiam lekturę i widzę że sporo ludzi narzeka na ECM, co PG namieszało że ludzie uważają teraz ECM za bezwartościowe i prędzej wsadzają BAP zamiast ECM?

Edited by Shamoth, 07 April 2015 - 03:16 AM.

#215 Michal R

Member

• PipPipPipPipPipPip
  • Bad Company
  • Bad Company
  • 428 posts
  • LocationPoland

Posted 07 April 2015 - 03:39 AM

Ludzie ciągle na coś narzekają. ECM to temat wałkowany od dłuższego czasu... za pakerny, za słaby, nie taki. Po zbufowaniu BAPa, znowu zaczęły się narzekania.
Mi tam działanie ECM pasuje.

Jak kupowałeś wszystkie pakiety na max, to masz dobrą ilość Atlasów i Centków ;)

MWLL ma jak dla mnie jedną zajebiście dobrą rzecz.... Drzewa które się łamią. W MWO drzewa to masakra. Do tego na nowej mapie do CW jest ich mnóstwo :/

A głównym problemem MWO jest silnik nie przystosowany do tak dużych rozmiarów mechów. W tym największy problem, sami to przyznali, ale już za późno na zmiany, więc detale idą w dół. Ludzie mający potworniaste kompy narzekają że słabo im MWO działa :/

#216 Shamoth

Member

• PipPipPipPipPip
  • Little Helper
  • Little Helper
  • 141 posts
  • LocationPoland

Posted 07 April 2015 - 04:17 AM

Hmmm czyli tak jak kiedyś przewidziałem, że BAP będzie obowiązkowy choć na początku wszyscy mieli z tego polewkę ;) Co nie zmienia faktu że do dzióbania od tyłu ECM nadal jest obowiązkowy :P

Ponad 100 maszyn z czego większością nie grałem bo mi nie leżą a inne znowu tak wciągają, że rzygałem przez oczy ale grindowałem exp na mniej atrakcyjnych wariantach żeby odblokować ulubieńca ;)

MWLL w ogóle jest/było zajebiste, większe przestrzenie, lepsze modele, fizyka chociażby ze wspomnianych drzew, jakość grafiki/wydajność... Niestety hype na MWO dobił projekt mimo że ze wszystkich znanych mi niezależnych projektów był najbardziej obiecujący i najszybciej się rozwijający :(

To jest właśnie czasem zastanawiające, że MWO i MWLL działają na cryengine a jest taka różnica w jakości obrazu i wydajności o wielkości map w MWLL nie wspominam bo te z MWO czasem są bardzo klaustrofobiczne... Znaczy, jako tester wiem w czym jest problem ale PG nic z tym nie zrobi co dla mnie jest mocno zastanawiające i odwlekanie tej decyzji poniekąd stanowi ustawiczne strzelanie sobie w kolano. Pierwszy problem, którego rozwiązanie mogło by zniwelować drugi lub całkowicie go rozwiązać, to lokalizacja serwerów. Z PL nie ma fizycznej możliwości żeby zejść z opóźnieniem poniżej 120ms a przy obecnym kodzie sieciowym, jego integracji z mechaniką/fizyką/telemetrią mechów i zabezpieczeniach, nie ma szans żeby to sprawnie działało jeśli tak na dobrą sprawę serwery i łącza dyktują "jakość" rozgrywki. W becie często pingi bywały między 200 a 300 i pomimo tego grało się komfortowo, niestety pojawiły się hacki, wprowadzili zaawansowaną telemetrię i zabezpieczenia no i się zaczęły jazdy chociażby z rubberbanding'iem...

Edited by Shamoth, 07 April 2015 - 04:18 AM.

#217 Michal R

Member

• PipPipPipPipPipPip
  • Bad Company
  • Bad Company
  • 428 posts
  • LocationPoland

Posted 07 April 2015 - 06:19 AM

PGI pisało kiedyś lub ktoś kiedyś mówił że nie ma problemu stworzenia serwerów w EU, problemem jest ilość graczy (Ale serwery w EU mało dadzą, nawet gracze z USA mają te same problemy co gracze z EU)
Ilość graczy się nie zwiększy do momentu kiedy MWO nie wejdzie na steam. A do tego momentu pracują nad stabilnością, quirkami (najbardziej zjebana forma balansu jaką widziałem IMO), itd.
Z drugiej strony czego można wymagać od firmy z której nie ma feed backu na własnym forum. Jedyna forma kontaktu jaka ich interesuje to forma oznajmiająca Russa na twitterze ;)

#218 Modo44

Member

• Bad Company
  • 3,559 posts

Posted 07 April 2015 - 06:22 AM

Generalnie nasze pingi są w zakresie, do którego dopasowali MWO. Problemy to mają ludzie z antypodów. Od 200 zaczynają się fikołki. Najważniejsze są stabilne połączenie, koniecznie kablowe, i komputer/ustawienia dające stale ponad 30 klatek na sekundę.

#219 Krzysztof z Bagien

Member

• PipPipPipPipPipPipPip
  • Giant Helper
  • 710 posts
  • LocationUć, Poland

Posted 08 April 2015 - 04:50 PM

Dzień dobry, cześć i czołem!
Dawno mnie tu nie było, tak na chwilę wpadłem zobaczyć co tu u Was słychać. Nawet trochę pograłem...
Parę znajomych osób ciągle tu, widzę, działa.

#220 Michal R

Member

• PipPipPipPipPipPip
  • Bad Company
  • Bad Company
  • 428 posts
  • LocationPoland

Posted 08 April 2015 - 10:25 PM

Aż się ciśnie na usta i co w związku z tym? :)

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users