Mechwarrior Online - dyskusja ogólna
Posted 10 October 2012 - 08:28 AM
troszkę patrzyłem po forum, ale nigdzie wprost nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. A brzmi ono:
- co można robić w grze, jak się nie kupi Funder Packa? rozumiem, że można tylko wybrać z 4 trialowych mechów i robić za mięso armatnie, tak? Bez możliwości rozwoju itp. czy może tak właśnie wygląda BETA?
Pytam bo zagrałem kilka bitew... część przegrałem, ale ze 2 wygrałem... ale za nie nic nie dostałem ani XP, ani MC? czy to znaczy ze bez Foundera nie da się jakoś upgradeować?
Dzięki za odp.
Posted 10 October 2012 - 09:27 AM
MechWarrior Online był do niedawna objęty NDA, czyli wszyscy beta-testerzy zawierali umowę poufności i wszelkie informacje na temat gry mogły być omawiane tylko i wyłącznie na zamkniętym forum. Dlatego tutaj nie mogłeś za wiele informacji wyszukać.
W skrócie:
Trialowe 'Mechy służą do zarabiania C-Bills, czyli waluty za którą kupisz później pierwszego 'Mecha i sprzęt do niego. Trialowe 'Mechy z racji tego, iż są trialowymi, nie otrzymują XP ani nie można ich przerabiać, ale też nie wymagają naprawy i uzupełniania amunicji. Dopiero kupione 'Mechy można modyfikować, a ich utrzymanie (naprawy i ewentualnie amunicja) kosztuje C-Bills. Zdobywają także XP i GXP na koniec bitwy. MC, zwane też MechCash to waluta, którą nabywasz za prawdziwe pieniądze. Za nią możesz kupić jakiegoś 'Mecha bez wygrywania wielu bitew, wydłużyć konto premium (+50% do XP i C-Bills), dokupić miejsce w MechLabie na kolejne 'Mechy, a prawdopodobnie w przyszłości kupić jakieś wizualne dodatki. Posiadacze Founderowych Paczek otrzymują na start trochę MC i konto premium (od 1 do 3 miesięcy). Dodatkowo Ci, którzy wybrali droższe paczki, mogli zdobywać dodatkowe C-Bills, gdyż Founderowe 'Mechy mają boost 25% do zdobywania C-Bills. Oczywiście działa on wyłącznie podczas pilotowania Founderowego Battlemecha.
Edited by Czechu NS, 10 October 2012 - 09:27 AM.
Posted 18 October 2012 - 12:26 AM
Posted 30 October 2012 - 03:08 AM
Domyślam się, że gra właśnie oficjalnie wystartowała ?
Jeśli tak, to przyznam, że jest to troszkę dziwne. Social nadal prymitywnie prosty, brak możliwości wyboru klanu, usunięte statystyki... Przegapiłem coś ?
Posted 30 October 2012 - 05:15 AM
Edward Nigma, on 30 October 2012 - 03:08 AM, said:
Owszem...
Edward Nigma, on 30 October 2012 - 03:08 AM, said:
Strona WWW MWO nie wydaje Ci się podejrzanie... inna?
Wyzerowanie wszystkiego przy Open Becie było zapowiadane od dawna i często przypominane. Witamy w Open Becie. Dla przypomnienia: wciąż jest to BETA i nie posiada wszystkiego.
Edited by Czechu NS, 30 October 2012 - 05:16 AM.
Posted 30 October 2012 - 01:03 PM
Dopiero dziś spotkałem się z tą grą i mam kilka pytań jednak nie są one na tyle istotne by tworzyć nowego tematu więc jeśli można, to spytam tutaj.
Czy jest sens kupić mecha klasy Light jeśli i tak na obecną chwilę moim docelowym będzie klasa medium/assult?. Chodzi o to że kupić lighta i szkolić się na nim czy dalej walczyć na Trialach i zbierać na np. Centuriona.
Zaóważyłem też, zresztą nie raz, że potrafie w przeciwnika władować nie jedną serie nie robiąc mu wiekszej krzywdy zaś (przynajmiej moim zdaniem) podobna seria niszczy mojego mecha.
Czy może są tu dobre dusze gotowe podszkolić młodego pilota, który jest chłonny wiedzy, a gdy osiągnie odpowiednie umiejętność z przyjemnością odda się pod rozkacy doświadczonego kapitana?
Pozdrawiam.
Posted 31 October 2012 - 12:52 AM
Redami, on 30 October 2012 - 01:03 PM, said:
Czy jest sens kupić mecha klasy Light jeśli i tak na obecną chwilę moim docelowym będzie klasa medium/assult?. Chodzi o to że kupić lighta i szkolić się na nim czy dalej walczyć na Trialach i zbierać na np. Centuriona.
Pozdrawiam.
Inna sprawa kiedy my stoimy w miejscu, a przeciwnik porusza się, kolejna kiedy celuje w jedną/krytyczną część danego Battlemecha, a jeszcze inna, gdy wybuchnie nam amunicja, a nie mamy C.A.S.E.. Battlemechy składają się z oddzielnych sekcji, które mają własną ilość pancerza. Wystarczy celować w kokpit, by w krótkim czasie powalić nawet największą maszynę, bicie po bokach może pozbawić nas połowy uzbrojenia, a ostatecznie 'Mech zostaje zniszczony, gdy uszkodzeniu ulegnie właśnie kokpit, center torso bądź obie nogi. Lasery mają to do siebie, że trzeba koncentrować ogień, w przeciwnym wypadku uszkodzenia przejdą na inną niż docelowa sekcja wrogiego 'Mecha i przez to będziemy musieli więcej strzałów oddać.
Edited by Czechu NS, 31 October 2012 - 12:53 AM.
Posted 15 December 2013 - 05:12 AM
Święta?
Posted 16 December 2013 - 12:51 AM
Posted 16 December 2013 - 05:17 AM
Nawet pakiet THOR boli.
Będzie trzeba poczekać jak powiedzą coś więcej o hardpointach i poszczególnych mechach.
Posted 16 December 2013 - 06:07 AM
500 USD za jednego mecha jest dla kolekcjonerów. Zastanawiam się, czy nie przesadzili celowo, aby gdzieś w jakichś mediach się pojawić za free.
Posted 18 December 2013 - 07:35 AM
Posted 05 November 2014 - 02:00 PM
Posted 05 November 2014 - 10:24 PM
Posted 07 November 2014 - 05:05 AM
Posted 25 March 2015 - 02:03 PM
Dziekuje za odpowiedź.
Posted 26 March 2015 - 12:41 AM
Frakcja ma znaczenie tylko w CW. W PUGach możesz utworzyć grupę publiczną i grać ze znajomymi z dowolnej frakcji.
Posted 03 April 2015 - 02:54 AM
Mam po dwie sztuki centuriona, atlasa i king crab'a w wersji gangsta ze złotymi łańcuchami i nie wiem czy jest sens je trzymać bo tylko zajmują mb a kaska zawsze się przyda na kolejnego customa
Edited by Shamoth, 03 April 2015 - 02:55 AM.
3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users